Občinska denarna pomoč zaradi povišanja cen ogrevanja

Sreda, 9. marec 2022

Občani občine Jesenice, ki ste se znašli v izredni materialni stiski zaradi povišanja stroškov ogrevanja, lahko zaprosite za dodelitev enkratne denarne pomoči v gotovini ali v funkcionalni obliki največ dvakrat letno.

Občinska socialna pomoč je enkratna denarna pomoč, ki se upravičencem dodeli na podlagi Odloka o socialni pomoči v občini Jesenice – UPB1 (Uradni list RS št., 84/2012) v gotovini ali v funkcionalni obliki največ dvakrat letno. Odločitev o obliki občinske socialne pomoči sprejme Center za socialno delo Jesenice, Cesta železarjev 4a, Jesenice.

Upravičenec do občinske socialne pomoči je posameznik, ki izpolnjuje spodnje pogoje:

  • stalno prebivališče ima na območju občine Jesenice,
  • vsi neto dohodki in prejemki upravičenca za največ 60 odstotkov presegajo cenzus upravičenosti do denarne socialne pomoči,
  • mu je zaradi trenutne materialne ogroženosti nujno potrebna pomoč,
  • je v tekočem letu že uveljavljal možne državne socialne pomoči za rešitev stiske.

Občani lahko vlogo za občinsko pomoč pridobite na Centru za socialno delo Gorenjska, enota Jesenice, oziroma na spletni strani. K vlogi je potrebo priložiti bančne izpiske za tri mesece pred oddajo vloge za vse odprte račune v družini ter dokazila o vseh mesečnih prihodkih (kopije plače, odrezek od pokojnine), prav tako je k vlogi potrebno priložiti vsa dokazila, ki bi lahko pomembno vplivala na pridobitev predmetne pravice, kopije položnic, iz katerih je razvidna izredna materialna stiska itd.

 

 

Sama dejanska višina dodeljene občinske denarne socialne pomoči se v vsakem posameznem primeru določi glede na izpolnjevanje pogojev ter ugotovljeno stopnjo materialne ogroženosti upravičenca.

 

Za več informacij o tej temi in pridobitev vloge lahko dostopate sledečih povezavah:

Občinska socialna pomoč – CSD,

Vloga za izredno občinsko občine Jesenice (PDF).